Lluís Canut acaba d'estrenar la jubilació (3Cat)

El periodista Lluís Canut revela que té Parkinson, poc després de jubilar-se

La malaltia, que fa pública per primera vegada, li afecta la parla i la mobilitat, sobretot amb els dits

RedaccióActualitzat

Lluís Canut està content d'haver-se jubilat i ser amo del seu propi temps, per poder continuar actiu. El periodista esportiu de TV3 i abans de Catalunya Ràdio ha posat fi a una llarga trajectòria professional als 67 anys i ara ha explicat, per primera vegada, que fa sis o set anys li van diagnosticar que tenia Parkinson

"M'afecta la mobilitat i la parla, perquè m'encallo amb alguna paraula. I sobretot amb els dits. Escriure a l'ordinador cada cop em costa més, i al telèfon tinc moltes dificultats per escriure un missatge", revela Canut en una entrevista al diari Ara.

El periodista explica que continua "amb molta energia vital i moltes ganes de fer coses i no quedar superat per la malaltia" i que no havia donat visibilitat al Parkinson mentre treballava perquè "et van apartant, et van arraconant", al mateix temps que agraeix la comprensió dels companys.

Hristo Stóitxkov amb Lluís Canut a 'Quan s'apaguen els llums'
Hristo Stóitxkov amb Lluís Canut a "Quan s'apaguen els llums" (3Cat)

Aquest mes es podrà veure al "Sense Ficció" el documental "El fitxatge" sobre Johan Cruyff que ha preparat.

Lluís Canut va estar al capdavant de l'"Efectivament" durant 1.108 programes i cinc temporades i mitja en antena. També va copresentar fins al juliol "Vaques sagrades", que justament es va acomiadar amb un programa dedicat a dues periodistes d'aquesta casa, Imma Pedemonte i Isabel Bosch, que també es jubilaven.

El presentador d'altres programes mítics com "Basquetmania" i "Gol a gol" col·laborava fins fa poc al programa "Onze" a l'Esport 3. 

Sobre el Parkinson, Canut diu que respon a la medicació i que fa front a la malaltia amb l'esperança que trobin un avenç científic que la pugui aturar: "Amb tots els diners que hi ha en aquest món i que es podrien dedicar a la investigació, una malaltia com aquesta ja hauria d'estar solucionada".

 

ARXIVAT A:
Tv3Catalunya RàdioParkinson
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut